VINKOVO : 

Manifestacijom «Vinkovo » Turistička zajednica općine Velika i Udruga Veličanka  na Trgu Sv. Augustina organiziraju prigodnu proslavu Dana sv. Vinka. Uz kulturno-umjetnički program, uživanje u vinu i gastronomskim specijalitetima, velički svećenik blagoslovio je vinograde prema tradicionalnom obredu, a orezani trsovi poškropljeni su starim vinom, uz izvješene suhomesnate proizvode, čime je iskazana želja za plodnošću i dobrim urodom grožđa.Uz ovako dobro vino, pjesmu, kobasice i slaninu, te društvo ne može biti drugačije nego odlično.

SMOTRA FOLKLORA ''ČUVAJMO OBIČAJE I ZAVIČAJ''

KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike organizira svoju smotru folklora, koja već nekoliko godina ima međunarodni karakter, jer već tradicionalno dolaze folklorne grupe iz BiH, Srbije, Mađarske i Rumunjske.

Cijela Velika taj vikend živi s folklorom, jer su pogotovo inozemne folklorne grupe gosti nekoliko dana, te žive sa stanovnicima Velike u velikom prijateljstvuFIŠIJADA:

Turistička zajednica općine Velika i Sportsko ribolovna udruga Veličanka organiziraju  Veličku fišijadu uz potporu općine Velika, te nastavile tradiciju koju su veličani rado prihvatili.

NAJDUŽI STOL U HRVATA:

Najduži stol u Hrvata postavljen je u Velikoj pod Papukom u sklopu 20. Smotre folklora "Čuvajmo običaje zavičaja". Sve to kao pripreme za postizanje Guinessovog rekorda dogodine organizirali su ovdašnji KUD "Ivan Goran Kovačić", TZ Velika i općina Velika, a uključile su se brojne udruge, obiteljska gospodarstva, institucije i tvtrtke iz ovog kraja, drugih dijelova RH, te inozemstva tako da je na tome stolu bilo izvornih specijaliteta koje je kušalo više od 1500 posjetitelja.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.